De Mens

Gun jezelf een vrij bewegend lichaam, voel je los en vitaal, ongeacht je leeftijd.
Als je lichaam soepel kan bewegen wordt je vanzelf ook losser in je geest want geest en lichaam beïnvloeden elkaar.
Edelhart heeft diverse behandelmethoden waarbij geest en lichaam tot een balans kunnen komen.

Sportmassage:

Sportmassage is een intensieve manier van masseren. Het is gericht op het oplossen en voorkomen van problemen in de spieren. Door middel van massage worden de spieren in goede conditie gehouden. Sporters halen hier hun voordeel mee: een spier die niet goed werkt is een spier die tegenwerkt. Als de spieren zijn los gemasseerd dan kunnen de prestaties verbeteren en is er tevens minder kans op blessures.
Ook niet-sporters kunnen last hebben van spierpijnen of bewegingsbeperkingen. Denk bijvoorbeeld aan een branderig gevoel tussen de schouderbladen, of uitstralingen naar handen, benen. Zelfs migraine kan met sportmassage vaak verholpen worden.
Sportmassage foto
Ontspanningsmassage:

Ontspanningsmassage is een vrij zachte manier van masseren. De effecten zijn zowel fysiek als psychisch: door de rustige massage kunnen zowel lichaam als geest heerlijk ontspannen. De doorbloeding wordt gestimuleerd en overtollig vocht wordt uit de weefsels gemasseerd.
In deze drukke maatschappij kan het weleens gebeuren dat je jezelf wat voorbij loopt.
Je hebt het niet zo snel in de gaten, maar ineens voel je een diepe vermoeidheid in je.
Of je zit in een stressvolle situatie die veel van je vergt. Een ontspanningsmassage kan je dan die rust geven in je lichaam en je geest om weer veerkrachtiger met de dagelijkse uitdagingen om te kunnen gaan.
Ontspanningsmassage foto
Stoelmassage:

Stoelmassage is een ideale manier van masseren voor mensen die moeilijk in buikligging op een massagetafel kunnen liggen. Bij stoelmassage worden de rug, nek, schouders, hoofd en armen gemasseerd. Hiervoor worden voornamelijk Shiatsu technieken gebruikt. Deze manier van masseren wordt over een dunne laag kleding gedaan.
Het is een zachte manier van masseren met gebruik van drukpunten. Behandeling van de drukpunten werkt diep door in het lichaam. Hierdoor kunnen onder andere spierklachten verholpen worden in de rug, nek en schouders, uitstralingen naar de armen, alsook hoofdpijnklachten.
Doordat men niet op een tafel hoeft te klimmen is deze manier van masseren mede uitstekend geschikt voor wat oudere mensen.
Stoelmassage foto
Energiewerk:

Dit is een alternatieve behandelmethode: er wordt gewerkt met de lichaamsenergie.
Tijdens een reading wordt de lichaamsenergie gelezen waardoor je een inzicht kan krijgen waarom je op dit moment op deze manier in je leven staat.
Bij een healing wordt er gewerkt met je lichaamsenergie. Blokkades kunnen worden verholpen waardoor je evenwichtiger in het leven komt te staan. Veel mensen ervaren een bepaalde mate van rust in hun leven komen. Dit maakt dat de uitdagingen van alledag evenwichtiger verwerkt kunnen worden.
Energiewerk foto
Voetreflexologie:

Op de voeten liggen allerlei zones die met de organen en lichaamsdelen corresponderen. Een onbalans in het orgaan maakt dat de bijbehorende zone op de voet gevoelig wordt. Door deze zone te behandelen kun je de werking van het orgaan weer in balans brengen. Reflexologie kan dan ook voor een breed scala aan lichamelijke klachten ingezet worden. Tevens is het een effectieve therapie tegen stress en vermoeidheid.
Reflexologie kan heel goed preventief gebruikt worden om een goede gezondheid te behouden.
Voetreflexologie foto