Sportmassage/stresspointtherapie

foto van sportmassage foto van sportmassage

Wat is sportmassage en stresspointtherapie:
Sportmassage is een massage die erop gericht is om spier-gerelateerde klachten te voorkomen of op te lossen. Sportmassage kan dus zowel preventief als curatief aangewend worden. Zeker voor sporters is het preventief masseren belangrijk om de kans op blessures te verminderen. Op deze wijze vormt de massage een ondersteuning om de spieren zo gezond mogelijk te versterken.
Door bepaalde bewegingspatronen worden sommige gedeelten van het lichaam extra belast. De spieren en bijbehorende structuren hebben bij overbelasting vaak veel te lijden. Dat uit zich in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Door onvoldoende herstel ontstaat steeds meer overbelasting, waardoor tenslotte een blessure ontstaat. Veel chronische klachten op latere leeftijd vinden hun oorsprong in vroegere overbelasting van het lichaam. Als de spieren niet goed in conditie zijn, kunnen andere structuren overbelast worden, denk aan pezen, gewrichten.
Ook kan het voor komen dat zenuwen die tussen de spieren door lopen geïrriteerd raken doordat een te hoog gespannen spier erop drukt, b.v. pijn die langs de buitenkant van het been naar beneden loopt, klachten die lijken op het carpaal tunnel syndroom.

Voorbeelden van klachten die mogelijk door sportmassage opgelost kunnen worden:

Effecten van sportmassage:

Wie komt er in aanmerking:
Sportmassage is dus niet alleen voor sporters bedoeld. Alle soorten spanningen kunnen ermee behandeld worden, dus ook spierspanningen die door psychische stress veroorzaakt worden of door een verkeerde lichaamshouding.
Tijdens een behandeling worden de specifieke problemen in de spier, de stresspoints, opgezocht en behandeld. Daarna wordt de hele spier gemasseerd. Hierdoor wordt het recidiveren van klachten tot een minimum beperkt.

Weet je niet zeker of jouw klachten behandeld kunnen worden met sportmassage, neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie.