Ontspanningsmassage

foto van onstpanningsmassage foto van ontspanningsmassage

Wat is ontspanningsmassage:
Ontspanningsmassage is een klassieke massage die met vrij lichte druk en in een langzaam tempo gegeven wordt. Deze manier van masseren is er dan ook voornamelijk op gericht om zowel lichaam als geest tot rust te brengen.
Om diverse redenen kan het wel eens gebeuren dat je spanningen vasthoudt in je lichaam. Het is bekend dat ook het verkeren in een stressvolle situatie tot deze spanningen kunnen leiden.
De schouders gaan wat verkrampt aanvoelen, hoofdpijnen kunnen regelmatig opkomen en wellicht is de kwaliteit van de nachtrust verminderd. Het lichaam reageert dus op zo’n stressvolle situatie door een verhoogde spanning op het spierstelsel. Hierdoor komt echter ook de bloedsomloop onder druk te staan waardoor dan weer andere orgaanfuncties uit balans kunnen raken.
Bij een ontspanningsmassage wordt het spierweefsel zachtjes los gekneed waardoor de doorbloeding weer optimaal kan zijn. Deze verbeterde doorbloeding werkt gunstig op de bloeddruk en zorgt er voor dat afvalstoffen beter uit het lichaam afgevoerd kunnen worden. Tevens verbetert de hele vochtbalans van het lichaam en worden de orgaanfuncties ook positief beïnvloed.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”

Effecten van ontspanningsmassage:
Een lichaam wat weer ontspannen aanvoelt zorgt er voor dat de geest zich ook kan ontspannen.
Zo zal de kwaliteit van de nachtrust aanzienlijk verbeteren als lichaam en geest door zo’n ontspanningsmassage meer tot rust gekomen zijn. Dit heeft weer tot gevolg dat je je overdag rustiger voelt en je concentratievermogen verbetert.
Het is gewoon heerlijk je hele lichaam door een massage tot rust te laten komen, maar je kunt ook kiezen voor een deelmassage.

Na de massage:
Na een massage is het wel raadzaam om voldoende water te drinken zodat vrijgekomen afvalstoffen sneller door het lichaam uitgescheiden kunnen worden.