Over Edelhart

foto van Lilian

Edelhart is opgericht in 2007 door Lilian de Haas. Het is een praktijk, gevestigd in Rucphen, Noord Brabant, waar zowel met het lichaam als met de psyche gewerkt kan worden via diverse behandelmethoden. Hierbij zijn massage en energiewerk de overkoepelende therapievormen voor de mens, sporter en niet-sporter, en het paard.

Edelhart voor mensen:
Lilian is in 1997 begonnen met energiewerk voor mensen. Door middel van het volgen van diverse kortere en langere cursussen heeft zij zich daar steeds verder in bekwaamd en blijft zich er tot op vandaag steeds verder in verdiepen. Omdat lichaam en geest niet los staan van elkaar heeft Lilian de opleidingen sportmassage en ontspanningsmassage gedaan om bij de cliënt een betere balans tussen lichaam en geest te bewerkstelligen. Na vier jaar als masseuse bij een beautyfarm gewerkt te hebben om zoveel mogelijk ervaring op te doen heeft zij in 2007 haar eigen praktijk Edelhart opgericht. Door de jaren heen is sportmassage een grote passie van haar geworden omdat er zo veel bewegingsproblemen mee opgelost kunnen worden. In haar praktijkruimte, die zij aan huis heeft in Rucphen, behandelt zij sporters en niet-sporters, jong en oud.

Edelhart voor paarden:
Paarden zijn in het leven van Lilian gekomen via haar dochter die een eigen paard had. Dit paard kampte met rugproblemen en Lilian merkte dat die problemen goed behandeld konden worden door middel van sportmassage. Zij heeft bij Happy Athlete de opleiding tot paardensportmasseur gevolgd. Door vele paarden te behandelen merkte Lilian dat er vaak ook psychische spanningen meespeelden bij het paard. Haar ervaring met energiewerk bij mensen heeft ze deels via zelfstudie en deels via cursussen/clinics verder toegespitst op paarden. Dit werk doet ze vanaf 2007.
Paarden worden op hun eigen locatie behandeld, dus Edelhart komt naar je toe. Het werkgebied van Edelhart is alles binnen een afstand van één uur rijden, ook naar België. Voor meerdere paarden op dezelfde locatie is verder dan één uur rijden mogelijk.


Lilian de Haas:
De naam van de praktijk: “Edelhart” komt voort uit de grote bewondering die Lilian voor het paard heeft. Deze dieren zijn zo Edel van Hart dat zij zich voegen naar de wil van de mens terwijl zij de kracht hebben diezelfde mens te verpletteren. Maar de mens begrijpt niet altijd wat het paard naar hen communiceert en dan kunnen er uiteindelijk problemen ontstaan. Zo ook voor de mens: lichamelijke of psychische spanningen kunnen iemand zo uit balans halen dat daardoor de kwaliteit van het leven vermindert.
Door middel van haar behandelingen geeft Lilian mens en dier een zetje waardoor zij zelf weer op een goede manier hun leven in balans kunnen krijgen.
Haar missie is dan ook: “Verlichting brengen voor mens en dier”.

Foto van Lilian met paarden

Gevolgde opleidingen voor de mens:

Gevolgde opleidingen voor het paard: