Bowentherapie:

foto van bowentherapie

Wat is Bowentherapie:
Bowentherapie is een lichaamsgerichte therapie, gericht op het activeren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bij Bowentherapie worden met duim of vingers relatief zachte rolbewegingen gemaakt over spier- en bindweefsel. Hierdoor krijgt het fasciale systeem (bindweefsel) een korte, zachte prikkel wat een regulering in het hele systeem teweegbrengt zodat het lichaam zichzelf weer kan herstellen.
Het fasciale weefsel vinden we door het hele lichaam heen. Het omgeeft spieren, spiervezels, pezen, bloedvaten, organen en ligt als een vlies onder de huid. Door stress, variƫrend van een ongeval tot verkeerde voeding, treedt er een vervorming van de fascia op waardoor het orgaan wat erdoor omgeven wordt niet meer optimaal kan functioneren. Alle fascia staan met elkaar in verbinding, het effect van een schijnbaar oppervlakkige behandeling kan dus heel diep het lichaam in werken.

Wanneer kan Bowentherapie helpen:


foto van bowentherapie

Omtrent de behandeling:
Een behandeling kan variƫren in tijd: er wordt gekeken naar wat jouw paard op dat moment kan verwerken.
Vaak zijn er toch wel meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. De tussentijd tussen twee behandelingen is 1 tot 2 weken.

Na de Bowenbehandeling:
Een behandeling met de Bowen techniek duurt nog enkele dagen voort: het lichaam gaat met de impulsen aan de slag om een nieuwe balans te vinden. Om daar optimaal gebruik van te kunnen maken is het fijn als jouw paard een aantal dagen vrij krijgt van het werk. Wel is het belangrijk dat hij zich voldoende vrij kan bewegen of dat je lekker met je paard gaat wandelen. Ook voldoende vers drinkwater is noodzakelijk: de lymfestroom wordt ook geactiveerd, het paard kan dus meer gaan urineren, dit vochtverlies moet aangevuld kunnen worden.